Advertentie

Europese aandelenmarkten met winst van start

De aandelenmarkten puren winst uit de verwachting dat de lage economische groei en het afnemen van de inflatie de Europese centrale banken tot een monetaire versoepeling zullen inspireren. Ook de winst voor de Dow Jones vrijdagavond lijkt beleggers op het oude continent te inspireren, terwijl ze de uitschuiver in Tokio links laten liggen.

Veel aandacht is er deze morgen voor de financiele aandelen. Volgens Der Spiegel praat Commerzbank immers met een aantal potentiele fusie- of overnamepartners. Voor de Duitse groep zit er alvast 3,0% extra in tot 27,08 euro. Bij de mogelijke gesprekspartners is de reactie verdeeld. SocGen krijgt er in Parijs 0,5% bij tot 63 euro, terwijl er bij ABN Amro in Amsterdam 1,6% af gaat tot 18,57 euro.

De hoop op een rentedaling helpt Nokia inmiddels 2,8% hoger tot 21,33 euro en levert Marconi 3,8% extra op tot 89 pence. De meeste andere telecomaandelen werken inmiddels ook verder aan het herstel. France Telecom verdappert met 1,7% tot 45,8 euro en KPN krijgt er 1,0% bij tot 4,75 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud