Advertentie

Europese beurzen beperken schade

De vrees voor een wereldwijde recessie bracht maandag zware klappen toe aan de Europese aandelenkoersen. Naar het einde van de handel toe stabiliseerden de markten zich, omdat enkele centrale bankiers lieten verstaan dat de economie tekenen vertoont van herstel. Voor de komende dagen blijft de beursstemming erg broos. Volgens Fortis-strateeg Marc van den Eede ziet het er alleszins naar uit dat de aandelenmarkten het nog een hele tijd hard te verduren zullen krijgen. (Fortis-strateeg gelooft niet in snel marktherstel)

Luk Van Heden, hoofd beleggingsbeleid bij KBC Asset Management, vindt dat de beleggers zich blindstaren op het slechte nieuws en te weinig oog hebben voor de betere Amerikaanse macro-economische cijfers, die suggereren dat de VS het ergste achter de rug hebben. Van Heden gelooft dat de investeerders uiteindelijk meer oog zullen krijgen voor het goede nieuws.

Andere analisten bevestigen dat de bodem is bereikt en dat de economische vooruitzichten voor het volgende jaar er beter uitzien. De Amerikaanse zakenbank Salomon Smith Barney (SSB) voorspelt zelfs dat de Europese aandelenmarkten volgend jaar dertig procent hoger zullen staan.

Een nieuwe renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank zou de beursstemming in elk geval een duwtje in de rug kunnen geven. Zakenbank JP Morgan is ervan overtuigd dat een dergelijke rentedaling in de pijplijn zit. (JP Morgan: "Fed verlaagt rente nog deze week")

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud