Europese beurzen dalen door onzekerheid

Na een klein uur handel noteert de DJ Euro Stoxx50 op 3.332 punten, een verlies van 0,75%. De DJ Europe Stoxx 50 zakt 0,7% tot 3.344,2 punten en de Euronext 100 vermagert 0,4% tot 721 punten.

De interesse voor de fel afgestrafte telecom- en media-aandelen van dinsdag was slechts van korte duur. De producenten van telecomapparatuur lijden onder de kwartaalcijfers van Motorola. Deze groep ruilde zoals verwacht de winst voor verlies in het derde kwartaal, maar wat beleggers vooral stoort is dat de groep nogal vaag bleef over de vooruitzichten voor het vierde kwartaal. Nokia zakt 2,5% tot 18,7 euro en Alcatel verliest 2,2% tot 12,2 euro.

De maker van informatiebeheersoftware Autonomy liet weten dat de derdekwartaalresultaten aangetast zullen worden door de aanslagen in de VS van 11 september. De omzet zal waarschijnlijk 31% lager uitkomen dan over het tweede kwartaal. Op de beurs van Londen dondert het aandeel 8% lager tot 212 pence.

De Nederlandse leverancier van telefoon- en internetdiensten Versatel gaat alle uitstaande leningen en obligaties terugkopen. De beleggers reageren uitbundig op dit nieuws en sturen het aandeel vlot 50% hoger tot 1,2 euro. Er werden in de eerste handelsminuten maar liefst 750.000 stuks van dit aandeel verhandeld. Dat is de helft van het gemiddelde dagvolume van 1,5 miljoen stuks.

Nadine Bollen

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud