Advertentie

Europese beurzen spiegelen zich aan Nasdaq

Het Europese beursklimaat krijgt deze morgen een zetje van Wall Street waar de Nasdaq gisteravond 1,3% hoger sloot. Beleggers op het oude continent lijken gewend te raken aan de winstwaarschuwingen. Vanmorgen was het immers de beurt aan Henkel die liet weten de verwachtingen voor 2001 niet te zullen halen. In Frankfurt blijven de aandelen voorlopig onveranderd.

Heel wat beter vergaat het Deutsche Telekom dat ruim 4,0% aan de notering kan toevoegen op 19,90 euro. Goldman Sachs zette de Duitse telecomgroep op zijn aanbevelingslijst. De voorbije vijf dagen verloor Deutsche Telekom 21% van zijn waarde. KPN bereikte gisteren nog een historisch dieptepunt, maar weet zich deze morgen verzekerd van een winst van 2,5% tot 4,84 euro. De meeste andere Europese technologieaandelen gaan het inmiddels ook hoger zoeken, met dank aan Nasdaq.

In de financiele sector waren deze morgen flink wat resultaten te rapen, al waren er weinig echte verrassingen bij. Dat is onder meer te merken bij het Zwitserse UBS dat een winstdaling van 26% rapporteerde, maar toch 4,8% aan de koers kan toevoegen op 77,9 Zwitserse frank. Allianz boekte over de eerste jaarhelft een 7,8% lagere winst en krijgt er 0,9% bij tot 324,43 euro. Fusiepartner Dresdner bank verliest tegen de trend in 0,1% op 45 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud