Advertentie

Europese Commissie geeft groen licht aan fusie Aceralia/ Arbed /Usinor

Om de goedkeuring te krijgen, hebben de drie fuserende staalbedrijven een aantal toegevingen moeten doen. Ze zijn akkoord gegaan om staalfabrieken in zes Europese landen te verkopen, die samen goed zijn voor een jaarproductie van 1,7 miljoen ton gegalvaniseerd staal. Het gaat om de fabrieken in Straatsburg en Beautor in Frankrijk, Galmed in Spanje, Dudelange in Luxemburg, Segal in België, Finaverdi in Italië en Lusosider in Portugal.

Daarnaast worden ook de distributiecentra Cofrafer in Frankrijk en Bamesa in Spanje van de hand gedaan.

Door de fusie ontstaat de grootste staalproducent ter wereld, met een jaarproductie van 46 miljoen ton staal en een omzet van 30 miljard euro. Er zullen 110.000 mensen werken bij de nieuwe groep, die voorlopig Newco wordt genoemd.

Eerder raakte bekend dat Usinor, Arbed en Aceralia het eens zijn geraakt over nieuwe voorwaarden voor de geplande fusie. De raden van bestuur van de drie groepen komen woensdag bijeen om zich uit te spreken over die nieuwe voorwaarden. Volgens de Franse krant Le Figaro zal het gezamenlijk belang van Arbed en Aceralia in Newco worden opgetrokken van 43,5% tot 46%.

In afwachting van meer nieuws over de fusievoorwaarden zijn de aandelen van de drie staalbedrijven geschorst, respectievelijk op Euronext Parijs (Usinor), Euronext Brussel (Arbed) en de beurs van Madrid (Aceralia).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud