Advertentie

Fardis neemt 31% in Duitse Apack

Apack werd opgericht in 1998 en legt zich toe op de productie van bioafbreekbare schaaltjes voor verpakking van groenten, fruit en vlees. Deze composteerbare schaaltjes zijn gemaakt uit een mix van cellulose, water en zetmeel. Door deze participatie verankert Fardis zijn positie als leverancier van hoogwaardige schaaltjesfolie, een nieuw innoverend product dat tot voor kort nog in de R&D fase zat, schrijft Fardis in het persbericht.

Daarnaast geeft Fardis ook een een lening aan Apack voor de versterking van het bedrijfskapitaal en investeringen in machines. Deze lening wordt in hoofdzaak gefinancierd door een achtergestelde converteerbare obligatielening ten belope van 3,47 miljoen euro aan een rente van 3,75%. Deze lening wordt volledig onderschreven door de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re en een groep investeerders samengebracht door First Analysis (Chicago, USA) -ieder goed voor 1,67 miljoen euro- en de investeringsvennootschap Kaufman & Co (Boston, USA) voor 0,13 miljoen euro.

De conversievoet van deze obligatielening werd voorlopig vastgesteld op 18 euro. Een en ander betekent dat bij goede prestaties slechts 96.280 nieuwe aandelen zullen worden gecreëerd tegenover 192.561 nieuwe aandelen bij volledige conversie. De achtergestelde converteerbare obligatielening vervalt op 31 december 2004.

Om mee het beleid te kunnen bepalen, krijgt Fardis de helft van het aantal zitjes in de Raad van Bestuur (Aufsichtsrat) en neemt het met 2 personen, waaronder de gedelegeerd bestuurder, een leidende rol in het vierkoppige Directiecomité (Vorstand). Als Fardis tegen eind december 2002 aan een aantal vooraf bepaalde criteria voldoet, zoals EBITDA, omzet en andere, dan heeft de Belgische groep de optie om tegen een gunstige prijs haar participatie te verhogen tot 49 %.

Apack heeft zijn producten reeds met succes verkocht bij klanten zoals Sainsburry (UK) en Wiesenhof (D). Voor 2002 wordt een omzetcijfer vooropgesteld van meer dan 10 miljoen euro. Na een periode van verdere vervolmaking van het productieapparaat, moet Apack in het tweede semester van 2002 positieve nettoresultaten neerzetten. Apack stelt een 100-tal mensen te werk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud