Advertentie

Fardis neemt 31% in Duitse Apack

Apack werd opgericht in 1998 en legt zich toe op de productie van bioafbreekbare schaaltjes voor verpakking van groenten, fruit en vlees. Door deze participatie verankert Fardis zijn positie als leverancier van hoogwaardige schaaltjesfolie.

Daarnaast geeft Fardis ook een een lening aan Apack voor de versterking van het bedrijfskapitaal en investeringen in machines. Deze lening wordt in hoofdzaak gefinancierd door een achtergestelde converteerbare obligatielening ten belope van 3,47 miljoen euro aan een rente van 3,75%. Deze lening wordt volledig onderschreven door de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re en een groep investeerders samengebracht door First Analysis (Chicago, USA) -ieder goed voor 1,67 miljoen euro- en de investeringsvennootschap Kaufman & Co (Boston, USA) voor 0,13 miljoen euro.

Om mee het beleid te kunnen bepalen, krijgt Fardis de helft van het aantal zitjes in de Raad van Bestuur (Aufsichtsrat) en neemt het met 2 personen, waaronder de gedelegeerd bestuurder, een leidende rol in het vierkoppige Directiecomité (Vorstand). Als Fardis tegen eind december 2002 aan een aantal vooraf bepaalde criteria voldoet, zoals bedrijfscashflow, omzet en andere, dan heeft de Belgische groep de optie om tegen een gunstige prijs haar participatie te verhogen tot 49 %.

Apack heeft zijn producten reeds met succes verkocht bij klanten zoals Sainsburry (UK) en Wiesenhof (D). Voor 2002 wordt een omzetcijfer vooropgesteld van meer dan 10 miljoen euro. Na een periode van verdere vervolmaking van het productieapparaat, moet Apack in het tweede semester van 2002 positieve nettoresultaten neerzetten. Apack stelt een 100-tal mensen te werk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud