Advertentie

Farma pept op

(tijd/bloomberg) - De Amerikaanse aandelenmarkten gingen niet onderuit, zoals aanvankelijk in Europa werd gevreesd. De Dow Jones-index eindigde nagenoeg onveranderd op 9.605,51 punten. De Nasdaq-index brokkelde eerst af, doch sloot met een winst van 0,47 procent op 1.695,65 punten.

Vrijdag richtten tegenvallende werkloosheidscijfers nog heel wat schade aan op de beurzen. Sommige fondsbeheerders wijzen er nu op dat werkloosheid een achterlopende indicator is, en dat het ergste dus misschien voorbij is. Anthony Santomero, de voorzitter van de Federal Reserve Bank van Philadelphia, verklaarde dat de snelheid van de economische vertraging in de voorbije maanden is gestabiliseerd. 'Dat is het eerste stadium, vooraleer de economie weer aantrekt', zei George.

De farmaceutische aandelen waren in trek. Beleggers rekenen erop dat de inkomsten van de farmabedrijven standhouden, zelfs als de economie bergafwaarts gaat. Volgens een fondsbeheerder stijgen de inkomsten van de farmaceutische sector dit jaar met 10 tot 15 procent, terwijl voor het geheel van de bedrijven uit de S&P 500 een daling van 10 procent wordt verwacht. Bristol-Meyers Squibb ging 3,45 procent hoger tot 58,12 dollar. Pfizer, dat vrijdag nog inleverde omdat een artikel 616 overlijdens toeschreef aan zijn product Viagra, won 3,16 procent en eindigde op 38,17 dollar.

AOL Time Warner herstelde van zijn forse klap vrijdag en dikte 6,59 procent aan tot 34,41 dollar. De op een na grootste aanbieder van kabeltelevisie in de VS gaat zijn televisieafdeling mogelijk fuseren met de grotere concurrent AT&T.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud