Advertentie

Fed en Cisco somber

(tijd) New York keek woensdag tegen verliescijfers aan, waarbij de Nasdaq opnieuw onder 2.000 punten dook. Zowel de Federal Reserve als netwerkgigant Cisco lieten zich somber uit, zodat er uit die hoek geen redding kwam. De Dow Jones sloot 1,58 procent lager op 10.293,30, de Nasdaq-index belandde 3,03 procent in het rood op 1.966,25.

De Fed meldde in haar jongste Beige Book, waar een stand van zaken gegeven wordt van de toestand in elk van de twaalf Fed-regio's, dat de malaise in de verwerkende nijverheid stilaan naar andere sectoren overslaat. Ook de kleinhandelsverkopen evolueren zwak, terwijl de consument totnogtoe de Amerikaanse economie voor erger behoedde. Bovendien neemt de kredietverlening onverminderd af, en dit spijts de zes renteverlagingen die de Fed op korte tijd doorvoerde.

Eerder kon ook netwerkgigant Cisco Systems beleggers geen garantie op beterschap geven. Cisco verwacht dat de omzet dit kwartaal in vergelijking met het vorige nog eens met 5 procent terugvalt. In de VS kan de markt mogelijk binnen 3 à 6 maanden stabiliseren, maar in Europa en Azië is de vraagverzwakking nog in volle gang. Cisco sloot 6,6 procent lager op 17,98 dollar.

Nog in de technologiesector verloor EMC, wereldmarktleider in computeropslagapparatuur; 6,5 procent tot 18,30 dollar. Serverfabrikant Sun Microsystems meldde dat het voortaan krachtige opslagapparatuur van Hitachi zal verdelen. Die deal zal volgens analisten EMC marktaandeel kosten.

Toch was er ook positief nieuws. De New-Yorkse kledingontwerper Polo Ralph Lauren publiceerde een winststijging van 20 procent. Die is volgens het bedrijf te danken aan de expansie in Europa. Het aandeel won 8,4 procent en finishte op 25,10 dollar. KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud