FLV Fund ontmantelt zichzelf (update)

De bedrijfstop wil, naarmate de eigendommen van het bedrijf beetje bij beetje afgebouwd worden, het kapitaal terug uitbetalen aan de aandeelhouders. Het start de procedure op om een eerste uitbetaling van 1,36 euro per aandeel te doen. Volgens FLV Fund bedraagt de faire waarde van het aandeel op 30 juni 6,24 euro.

De investeringen die FLV Fund tot 2004 nog doet, beperken zich tot defensieve investeringen om belangen in bedrijven niet te doen verwateren, zodat ze makkelijker verkocht kunnen worden. Als er een serieus overnamebod komt, dan zal de raad van bestuur het voorleggen aan de aandeelhouders, zegt FLV Fund in het persbericht.

De problemen begonnen voor FLV Fund in Korea, toen het betrokken werd in de schandalen rond spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. In de nasleep daarvan volgden conflicten met commissaris KPMG. De crash van de technologie-aandelen betekende de doodsteek, zegt het investeringsfonds.

In de raad van bestuur van FLV Fund zetelen Marcel Asselberghs, Alex Brabers, Martin De Prycker, Wilfried Vandepoel, Piet Vandermeersch en voorzitter Jean Van Marcke.

Tot 2004 wil FLV Fund de activiteiten centraliseren in zijn hoofdkantoren in Ieper en het Californische Silicon Valley. Dat betekent dat de afdeling in Singapore meteen dichtgaat. Deze maatregelen kosten rond de 2 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud