Advertentie

FLV Fund wil op eigen houtje doorgaan

Omdat FLV Fund autonoom wil verder groeien, dringt zich een aanpassing van het businessplan op. "Alle opties staan daarbij open", zegt woordvoerster Alexandra Niehe. Het nieuwe bedrijfsplan moet deze zomer nader uitgewerkt worden. FLV Fund heeft voor de strategische verandering een adviesraad in het leven geroepen, die bestaat uit Luc Bertrand, Fred Chaffart en Christian Dumolin. Als alles volgens plan verloopt, spreken de aandeelhouders zich in september uit over het nieuwe bedrijfsplan. FLV Fund investeert in bedrijven die toepassingen ontwikkelen voor intelligente interfaces. Concreet gaat het om spraak- en taaltechnologie en artificiële intelligentie.

Feit is dat de strategie de belangen van de bestaande aandeelhouders moet dienen. Om die reden kregen de voorstellen van kandidaat-partners en -overnemers een onvoldoende van FLV Fund. "De voorstellen waren niet in overeenstemming met de intrinsieke waarde van het fonds", luidt het in het persbericht van FLV Fund.

Het intern auditcomité van FLV Management legde ondertussen zijn onderzoek van de Koreaanse activiteiten voor aan de raad van bestuur. Het auditcomité kon niet aantonen dat tussen halfweg 1999 en april 2000 bestuurders of medewerkers van FLV Management zich schuldig maakten of medeplichtig waren aan fraude. Het lijkt er eerder op dat FLV Fund zelf het slachtoffer was van fraude, meent het auditcomité.

De fondsen waarmee FLV Fund Korea moest worden opgericht, werden toen gebruikt om een pand van L&H Korea vrij te maken. L&H Korea, de Koreaanse dochter van Lernout & Hauspie, dekte met dat pand een lening van Joo Chul Seo, de toenmalige voorzitter van L&H Korea.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud