Advertentie

Fortisbusiness.com integreert bancaire transacties

Sinds midden maart kunnen ondernemingen terecht op de portaalsite Fortisbusiness.com. Fortis Bank wil stapsgewijs haar producten- en dienstengamma via de portaalsite aanbieden. Fortisbusiness.com moet zo een alternatief distributiekanaal voor bedrijven worden. In een eerste fase bouwde Fortisbusiness.com vooral het informatieve onderdeel uit. Dat bevat onder meer economisch nieuws geleverd door De Financieel-Economische Tijd.

Fortisbusiness.com verhoogt het kapitaal van 3 naar 7 miljoen euro. Het geld moet dienen om de portaalsite voort uit te bouwen. 'De komende maanden gaan we stap voor stap het transactionele deel van de webstek voort ontwikkelen', zegt Kathleen Steel, algemeen directeur communicatie van Fortis Bank. 'In december moeten transacties via de site mogelijk worden. We openen dan ook de site in Nederland.' Fortisbusiness.com trok in juli Robert Gordon als nieuwe topman aan. Hij ontwikkelde ook al de bedrijvenportaalsite van de Amerikaanse verzekeraar AIG.

Meteen na de voorstelling van Fortisbusiness.com kon de site rekenen op 5.000 bezoekers per dag. Dat is nu gedaald tot 1.000 per dag. Fortis Bank gaat daarom in het najaar meer ruchtbaarheid geven aan de site. De bank wil haar inkomsten vooral halen uit het transactionele deel van de site. Als een bedrijf advies vraagt, moet het daarvoor betalen.

Een bedrijf - groot, klein of middelgroot - kan ook rechtstreeks in verbinding treden met de marktenzaal van de bank om verrichtingen op de valuta- en geldmarkten uit te voeren. Daarop verdient de bank een commissieloon. Tot slot komen er ook tegen betaling blokjes reclame op de site. 'Maar op dit moment zijn de inkomsten nog erg beperkt', zegt Steel. ToP

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud