Advertentie
Advertentie

Franse politie pakt nog eens vier fundamentalisten op

De lieden uit de islamitische beweging zijn opgepakt in het kader van een vooronderzoek, opgestart door een sectie van het parket van Parijs dat gespecialiseerd is in terrorisme. Bij het vinden van verdachte materiële elementen kan die sectie mensen vasthouden.

Het onderzoek kwam er na informatie door de antiterroristische eenheid van de Franse Gendarmerie. Meer bepaald viseert het mensen die mogelijk in contact zijn geweest met de Franse Algerijn Djamel Beghal, die in juli in de Verenigde Arabische Emiraten is aangehouden. Die arrestatie deed het vermoeden rijzen dat een groepering, gebaseerd in België en Nederland, met vertakkingen in Frankrijk, van plan was een aanslag te plegen tegen een Amerikaans diplomatiek gebouw in Parijs of elders in Frankrijk.

Een gespecialiseerde Franse onderzoeksrechter is donderdag met deskundigen naar Doebai afgereisd om daar Djamel Beghal te verhoren.

Advertentie

Vrijdag zijn in deze affaire reeds zeven mensen in de brede omgeving van Parijs opgepakt en sindsdien vastgehouden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.