Advertentie
Advertentie

Fraude bij regularisatie illegalen (update)

Dat schrijft het tijdschrift Maomagazine en is bevestigd door het Centrum en Binnenlandse Zaken.

Maomagazine spreekt van een Marokkaans advocaat, twee Marokkaanse artsen en een Pakistaanse tandarts die doktersbriefjes leverden voor regularisatiedossiers. Een illegaal die zijn toestand wil regulariseren, moet kunnen bewijzen dat hij reeds een aantal jaren in het land verblijft. Een doktersbriefje of medisch dossier kan daarbij helpen. De drie artsen versterkten die veelvuldig. Tegen hen is nu een gerechtelijk onderzoek gestart.

De advocaat, Abdelhamid El Mouden, is lid van de raad van bestuur van het Centrum-Leman en was door dat centrum ook voorgedragen als lesgever om de kennis van de magistraten over de islam bij te spijkeren. Toen vorige week duidelijk werd dat de man genoemd was in een gerechtelijk onderzoek trok het Centrum de kandidatuur meteen in en verving El Mouden.

Advertentie

De man blijft intussen wel lid van de raad van bestuur van het Centrum-Leman. De raad wordt immers door de regering benoemd. Bij het centrum wijst men er donderdag op dat de raad wellicht in de herfst zal herschikt worden als de nieuwe anti-discriminatiewet van kracht wordt. Bij het Centrum benadrukt men wel dat de leden van de raad van bestuur onbesproken moeten zijn.

Zouhair Elarbi, een arts uit Antwerpen, is lid van de moslimexecutieve, die in 1999 na verkiezingen onder de moslims in België in het leven geroepen werd om als officieel orgaan met de Belgische overheid te onderhandelen.

De mogelijk fraude is reeds langer bekend. Momenteel zijn ongeveer 2.000 van de in totaal 34.000 dossiers die de Regularisatiecommissie te verwerken kreeg, nog steeds geblokkeerd wegens verschillende gerechtelijke onderzoeken. Minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne kondigde vorige week in de Senaat aan dat hij ook geen rekening met deze dossiers hield wanneer hij zei dat de regularisatieprocedure tegen eind oktober zou afgelopen zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.