Advertentie

GIB verkoopt Club aan Proxis

De verkoop past in de afslankoefening waarmee GIB al een paar jaar bezig is. De groep kondigde vorige week aan nog steeds op zoek te zijn naar een partnership voor de doe-het-zelfactiviteiten, eerder omschreven als de kernactiviteiten van de groep. GIB merkte daarbij op dat geen enkele optie daarbij uitgesloten wordt, ook niet een volledige verkoop.

Wat GIB met het geld van de Club-activiteiten gaat doen, is nog niet beslist, zegt woordvoerder Emmanuel De Brouwer. De raad van bestuur moet zich er nog over uitspreken. Wat wel vaststaat is dat het bedrijf met de verkoopprijs geen buitengewoon dividend aan de aandeelhouders uitkeert, zoals dat gebeurde na de verkoop van GIB Immo. "Daarvoor is het bedrag te matig," verklaart de woordvoerder.

Club telt 26 Belgische winkels, 300 werknemers en draaide in 2000 een omzet van 44 miljoen euro. Proxis wil met Club elektronische en traditionele handel combineren. Vooral voor toelevering en de commerciele diensten zijn er overlappingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.