Advertentie

Goldman Chips

(tijd/bloomberg) - Nasdaq kon maandag voor het eerst in zeven beurssessies met winst afsluiten. De index noteerde aanvankelijk op zijn laagste peil sinds april, maar won aan de slotbel 1,29 procent op 1.981,77 punten. De Dow Jones verzeilde heel wat langer in de rode cijfers, maar klokte met het kleinste verlies van 0,01 procent af op 10.415,08 punten.

Analist Terry Ragsdale van Goldman Sachs zorgde voor de goede sfeer met een positief verslag over de halfgeleidersector: 'Het herstel staat in de sterren geschreven.' Ragsdale verhoogde zijn advies voor onder meer Intel en Analog Devices, die er met respectievelijk 2 en 3,2 procent op vooruit gingen tot respectievelijk 30,54 en 49 dollar.

Goldman-collega Nathaniel Cohn stelde een voorkeurslijstje samen van chipproducenten die het best van een beursherstel zullen genieten. Een van de uitverkorenen is Qualcomm, wiens halfgeleiders gebruikt worden in gsm's. Zijn koers veerde met 4,4 procent op tot 66,6 dollar.

Wal-Mart leverde 2,6 procent in op 52,2 dollar. Vandaag publiceert 's werelds grootste warenhuisketen zijn kwartaalresultaten. Velen vrezen ontgoochelende cijfers. Ford Motor verloor 4,2 procent op 23,74 dollar, omdat een analist van UBS Warburg een verlaging van het dividend in 2002 voorspelt. AOL Time Warner plant naar verluidt massale ontslagen in de internetdivisies en zakte met 3 procent tot 42,99 dollar. PHu

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud