Advertentie

Halfjaarwinst Interbrew stijgt sterker dan verwacht

De omzet steeg met 68,5%, van 2 tot 3,5 miljard euro, binnen de verwachting van analisten. Deze cijfers werden vandaag door de groep bekendgemaakt.

Zonder rekening te houden met de bieractiviteiten van Bass Brewers in het Verenigd Koninkrijk steeg de nettowinst van Interbrew met 66,5% tot 203 miljoen euro en kwam de omzet 34,8% hoger uit op 2,784 miljard euro. De operationele bedrijfscashflow (ebitda) dikte met 16,2% aan tot 510 miljoen euro, waarvan 6,4% organische groei. Met inbegrip van de Bass-activiteiten steeg de ebitda met 47,2% tot 646 miljoen euro. Dit cijfer ligt aan de bovenkant van de verwachting.

De omzetstijging (exclusief Bass) van 34,8% werd voor 7% organisch gerealiseerd. De resterende stijging is het resultaat van de overnames van Withbread, Rogan Brewery en Prague Breweries. In West-Europa tekenden die over de voorbije zes maanden voor een extra omzet van 462 miljoen euro. De organische groei leverde 10 miljoen extra omzet op. Heel wat beter was de organische groei in de opkomende markten die Interbrew 84 miljoen euro extra opleverde. Door overnames kwam er 58 miljoen euro extra bij. De totale omzetstijging werd echter wat afgeroomd door negatieve wisselkoersverschillen. In de VS daarentegen speelde het dollareffect een positieve rol ten belope van 25 miljoen dollar. Voor de rest was de totale omzetgroei van 76 miljoen euro volledig op rekening te schrijven van organische groei.

De netto-omzet per hectoliter (excl. Bass) steeg over de eerste zes maanden van 2001 tot 73,1 euro, van 64,5 euro een jaar eerder. Deze evolutie schrijft Interbrew toe aan de stijging van de verkoopprijzen en de betere productmix.

Voor het volledige boekjaar houdt Interbrew vast aan de vooruitzichten, namelijk een ebitda-groei van ten minste 8% en een winstgroei per aandeel van minstens 12%. Op langere termijn, namelijk in de komende drie jaar, wil Interbrew blijven uitpakken met een twijcijferige winstgroei per aandeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud