Advertentie

Handel in FLV Fund wordt vrijdag hernomen

De handel in FLV Fund werd op 20 november 2000 geschorst op de toenmalige groeibeurs Easdaq nadat FLV Fund bekendmaakte dat 30 miljoen dollar, die bestemd was om een Zuid-Koreaanse dochteronderneming op te zetten, van een Zuid-Koreaanse bankrekening was verdwenen. FLV Fund noteerde toen aan 5,8 dollar. Het bedrijf schatte op 30 juni 2001 de intrinsieke waarde van het fonds op 6,24 dollar per aandeel. FLV Fund keert in ieder geval 1,36 euro aan zijn aandeelhouders uit, en heeft na die operatie en de herstructureringen per aandeel nog ongeveer 1,02 euro cash over. Zelfs zonder rekening te houden met de participaties is FLV Fund dus zeker 2,38 euro per aandeel waard.

Nasdaq Europe zegt dat FLV Fund de beursreglementen heeft overtreden door koersgevoelige informatie niet onmiddellijk mee te delen, en onvolledige informatie te geven over de bedrijven waarin het investeerde en over transacties met verwante partijen. FLV Fund ging akkoord met de sancties, maar bekent de inbreuken niet.

Donderdagmorgen maakte de raad van bestuur van FLV Fund bekend dat het het bedrijf tegen 2004 het bedrijf te willen ontmantelen. Via herstructureringen wil het ook de operationele kosten tot 3 miljoen dollar per jaar terugdringen. Nasdaq Europe oordeelt dat alle relevante informatie voorhanden is om een koers te kunnen vormen. Het fonds heeft geen marktanimatoren onder de arm genomen om de eerste koersvorming te begeleiden. "We laten de markt zijn werk doen," zei gedelegeerd bestuurder Piet Vandermeersch.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud