Herstructurering Ubizen kost vijfde personeelsbestand

Ubizen gaat onder meer de afdelingen MultiSecure en OnlineGuardian samenvoegen en de buitenlandse vestigingen in Denemarken, Hongkong en Duitsland sluiten. De herstructurering zal 120 banen kosten of zowat een vijfde van het huidige personeelsbestand.

Grondgedachte van de herstructurering is een vernieuwde focus. Ubizen stelt vast dat de markt uitbreidt van beveiligingsinfrastructuur naar beveiligingsapplicaties. Tegelijk evolueert de markt van productgericht naar "managed security". Het is op dit laatste vlak dat Ubizen een leidende positie wil innemen.

In dit verband worden de afdelingen MultiSecure en OnlineGuardian samengevoegd tot een enkele technologie-entiteit. Ubizen gaat zijn "managed security"-diensten voortaan op de markt brengen onder de OnlineGuardian-merknaam. De fusie van de twee afdelingen, waarbij parallelle functies zullen verdwijnen, moet een besparing van 1 miljoen euro per kwartaal opleveren.

Maatregelen bij de service-afdelingen in de verschillende landen waar Ubizen actief is, moeten 0,5 miljoen euro per kwartaal opleveren. Een reeks besparingen bij de "sales & marketing"-diensten brengt 1,7 miljoen euro op per kwartaal. Omdat niet duidelijk is welke bijdrage de vestigingen in Denemarken, Hongkong en Duitsland op korte termijn kunnen leveren, worden ze gesloten. Samen met een globale afslanking van de algemene en administratieve diensten zou dit 1,3 miljoen euro per kwartaal moeten opbrengen. Ubizen gaat ten slotte alle investeringen in de content-gerelateerde activiteiten rond zijn portaalsite Securitywatch.com stopzetten.

Door al deze maatregelen zullen 120 banen sneuvelen. Het personeelsbestand zal tegen eind 2001 nog zo'n 500 man bedragen.

De totale besparingen komen uit op 4,5 miljoen euro per kwartaal. Ubizen schat de kostprijs van het herstructureringsplan op maximum 4 miljoen euro.

Door de personeelsvermindering en het sluiten van vestigingen verwacht Ubizen in het vierde kwartaal bijkomende afschrijvingen van materiele vaste activa. Aan het eind van het boekjaar zal het bedrijf de boekwaarde van goodwill en verworven immateriele activa vergelijken met de huidige waarde. De verliezen die hieruit voorvloeien, zullen op de resultaten van het vierde kwartaal wegen, waarschuwt Ubizen.

Lees ook het persbericht van Ubizen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud