Het weer voor 25 september: Rustig herfstweer

We bevinden ons in een zone met weinig barometrisch reliëf. Hierdoor heerst er een relatieve rust in de atmosfeer boven de grootste delen van West-Europa. Regengebieden bevinden zich boven het zuidoosten van Europa.

De dag start nevelig en op sommige plaatsen hangt er een mistbank. Na het verdwijnen van dit ochtendgrijs wordt er plaats gemaakt voor een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft overwegend droog, al is er steeds een kans op een lokale bui. Het wordt een rustige herfstdag bij een zwakke wind uit zuidwestelijke richting. De temperatuur begint na lage ochtendminima, op de Hoge Venen is er zelfs lichte vorst aan de grond geweest, aan een hele klim om uiteindelijk uit te komen in de buurt van 16 of 17 graden in Laag- en Midden-België en rond 13 graden in de Ardennen.

Vannacht blijft het onveranderlijk rustig, overwegend droog en wisselend bewolkt. Na middernacht komen er vanuit het zuiden velden lage bewolking opzetten en wordt het vooral over het zuiden betrokken. Tegen de ochtend wordt het nevelig en vooral in hogere delen van ons land kunnen er plaatselijk mistbanken gevormd worden. De wind waait zwak uit zuidwestelijke richting. Het thermometerkwik daalt naar gemiddeld een 8-tal graden in Vlaanderen en naar 4 graden in de Ardennen.

Woensdag is het eerst nevelig of mistig. Nadien blijft het droog en wisselend bewolkt. In de loop van de namiddag komt er vanuit het westen meer bewolking opzetten en kan er later een drupje regen vallen. De maxima schommelen rond 16 graden.

Donderdag wordt het, na het optrekken van het klassieke ochtendgrijs, een rustige en meestal droge herfstdag bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Thermisch boeken we winst met maxima rond 17 of 18 graden.

Vrijdag zorgt een zwakke storing vooral over het zuiden voor wat meer bewolking en mogelijk voor lichte regen of motregen. Meer naar het noorden komen er meer opklaringen voor en blijft het grotendeels droog. De maxima bereiken een landelijk gemiddelde van 18 graden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud