Hostingbedrijf Dedigate haalt 9 miljoen euro op

Een groep durfkapitaalbedrijven onder leiding van Partech International en NeSBIC CTe Fund tekende in op de financieringsronde van Dedigate, naar eigen zeggen in zijn sector de belangrijkste aanbieder in België en Nederland. Het kapitaal wordt gebruikt om de basis te leggen voor internationale expansie.

Daarnaast wendt Dedigate de financiering aan om zijn organisatie te herstructureren. Enerzijds richt het bedrijf zijn kernactiviteit op de ontwikkeling en de wereldwijde marketing van softwaretechnologieën voor hostinginfrastructuren in internetdatacenters. Dat gebeurt onder de nieuwe naam Datacenter Technologies.

Anderzijds worden de managed hosting-diensten afgesplitst en ondergebracht in een afzonderlijk bedrijf dat opereert onder de bestaande merknaam Dedigate. Managed hosting is een activiteit waarbij een gespecialiseerde leverancier instaat voor het beheer van een website of de on-linetransacties van een bedrijf. Volgens Philippe Herbert, algemeen directeur van Partech International, zit managed hosting sterk in de lift: "De recente economische terugval doet bedrijven inzien dat zij het beheer van hun internetactiviteiten het best uitbesteden aan experts".

De herstructurering wordt tegen september van dit jaar voltooid. Tijdens een eerste financieringsronde, in augustus 2000, haalde Dedigate 4 miljoen euro op bij NIB Capital en Big Bang Ventures. Met dit kapitaal opende het hostingbedrijf kantoren in Nederland (Haarlem) en Frankrijk (Parijs). Dedigate telt 25 werknemers en sloot onder meer contracten met Tijdnet, Test-Aankoop, Info2Clear en Samsonite Europe.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud