Advertentie

IBA krijgt FDA-goedkeuring voor protontherapiesysteem

IBA heeft drie activiteiten: radio-isotopen (goed voor 7 procent van de omzet), sterilisatie en ionisatie (69%) en radiotherapie (27%). De toestemming van de FDA is goed nieuws voor die laatste afdeling. De beslissing komt wel zes maanden later dan verwacht. Vertragingen in mei vorig jaar bij de ontwikkeling van de besturingssoftware gooiden roet in het eten. Eind juni moest IBA ook nog een commerciële tegenvaller verwerken. Tenet Healthcare Corporation, een ziekenhuisketen en ex-aandeelhouder van IBA, annuleerde toen de eerste bestelling van drie protontherapiesystemen. Die annulatie viel samen met de beslissing van Tenet om zich terug te plooien op zijn kernactiviteit en zijn protontherapiepoot PTCA af te stoten. IBA lijfde daarop PTCA in.

Met de beslissing van de FDA kan IBA de behandeling van kankerpatiënten in het Northeast Proton Therapy Center (NPTC) van het Massachusetts General Hospital in Boston laten van start gaan. Het NPTC herbergt het prototype van het IBA-systeem. 'Na de opleiding van het ziekenhuispersoneel willen we nog voor het einde van het jaar de eerste patiënt behandelen', zegt Gaskell.

Naar eigen zeggen behoort IBA's systeem tot de meest geavanceerde ter wereld. De nieuwe generatie protonversnellers van IBA maakt het mogelijk het kankergezwel met ioniserende straling te vernietigen. Dankzij de uitermate precieze behandeling van diepliggende tumoren is protontherapie de meest geavanceerde manier van kankerbehandeling via bestraling. Protontherapie maakt het mogelijk niet weg te snijden kankers waaronder oog-, darm en keelkanker, hersentumoren of kanker aan de voortplantingsorganen, te genezen. Het is ook de meest geschikte behandeling voor diverse tumoren bij kinderen en voor longkanker.

IBA hoopt nog voor het einde van het jaar één protontherapiesysteem op de Amerikaanse markt te slijten. 'Er lopen onderhandelingen met verschillende universitaire ziekenhuizen. Door de annulatie van vorig jaar kunnen wij uit stock leveren', zegt Gaskell. In de komende weken verwacht IBA ook in Europa groen licht te krijgen voor de commercialisatie van zijn protontherapiesysteem. Sinds 1998 worden in het Japanse kankerinstituut patiënten met IBA's systeem voor protontherapie behandeld. De goedkeuring leverde het aandeel IBA gisteren een koerswinst van 12,59 procent op tot 27,45 euro.

GA

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud