Indonesische president Wahid afgezet (update)

Maandagochtend startte de bijzondere zitting van het Raadgevend Volkscongres (MPR) over de afzetting van de democratisch verkozen president Wahid. Wahid, die 21 maandan aan de macht was, had eerder het parlement per decreet ontbonden en de noodtoestand afgekondigd. Vice-president Megawati Soekarnoputri, de 54-jarige opvolgster van Wahid, noemde het decreet op de ontbinding van het parlement van Wahid illegaal.

De politiechef van Jakarta heeft zijn agenten opgedragen geen gehoor te geven aan het bevel van president Wahid. De president gaf de politie zondag opdracht zijn afzettingsprocedure stop te zetten. De Indonesische nationale politie heeft zich aangesloten bij de politie van Jakarta in de weigering om het decreet van president Wahid op de ontbinding van het parlement toe te passen. Het parlement blijft bij de voorziene zitting over de afzetting van Wahid. De voorzitter van de Hoge Kamer heeft zelfs laten weten dat de zitting een uur vroeger zal plaatsvinden.

Ook de vertegenwoordigers van het leger in het Indonesische parlement hebben samen met de andere parlementsleden tegen het decreet gestemd. Van de 601 parlementsleden stemden er 559 tegen het decreet. De 38 vertegenwoordigers van het leger stemden ook tegen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud