Advertentie

Intel en Via in conflict over patenten Pentium 4

Vorige week diende Intel een aanklacht tegen Via in omdat laatstgenoemde geen licentie heeft om zijn nieuwe chipsets geschikt te maken voor gebruik in combinatie met de Pentium 4 processor. Maandag werd bekend dat Via inmiddels Intel heeft aangeklaagd om soortgelijke redenen.

Via daagt Intel voor de rechter omdat er geen licentie is aangevraagd om de Pentium 4 processor te kunnen laten combineren met chipsets van Via. Chipsets verzorgen de communicatie tussen de processor en andere onderdelen van een computer.

Via heeft de Apollo P4X266 en P4M266 chipsets op de markt gebracht voor gebruik met de Pentium 4 processor, maar moet daartoe volgens Intel eerst een licentie nemen op de Pentium-technologie. Via stelt intussen met de Apollo chipsets geen patenten van Intel te schenden en suggereert dat de aanklacht van de Amerikaanse chipmaker te maken heeft met het feit dat Intel soortgelijke chipsets op de markt wil brengen.

Naast de aanklacht wegens patentbreuk klaagt Via Intel aan omdat medewerkers van het Amerikaanse bedrijf tijdens een vakbeurs doelbewust spullen van Via zouden hebben beschadigd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud