Internationale politiek veroordeelt aanslagen VS

De Belgische eerste Minister Guy Verhofstadt en minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel reageerden geschokt. Beiden waren op bezoek in Oekraïne, maar zijn onmiddellijk huiswaarts gekeerd. Zij veroordelen in naam van de Europese Unie ten stelligste "de barbaarse daad die op een laffe wijze onschuldige burgers treft". Zie ook: www.eu2001.be.

Daarmee stelden Verhofstadt en Michel zich op de zelfde lijn van de voorzitter van de Europese Commissie, Romano Prodi, en van het hoofd van de Europese diplomatie, Javier Solana.

NAVO-secretaris-generaal, George Robertson, heeft dinsdag alle landen van de alliantie na de aanslagen in de VS opgeroepen om samen front te vormen tegen "de golf van terrorisme". "Deze barbaarse daden zijn onduldbare aanslagen op de democratie en bewijzen dat de internationale gemeenschap en de leden van de alliantie samen front moeten vormen om deze golf van terrorisme te bestrijden", klonk het.

De Russische president Vladimir Poetin bestempelde dinsdagavond de terreurdaden in de VS als een "verschrikkelijke tragedie". Gewezen Sovjet-president Michail Gorbatsjov sprak van een "tragedie voor de hele mensheid".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud