Israël doodt PFLP-leider Mustafa

Israëlische legerhelikopters vuurden dre raketten af op het bureau van Mustafa in Ramallah op de westelijke Jordaanoever. Het PFLP-hoofdkwartier ligt in de buurt van het kantoor van de Palestijnse leider Yasser Arafat. Onmiddellijk na de raketaanval ging in Ramallah het gerucht dat Arafats kantoor het doelwit was van de actie.

In een communiqué bevestigde het Israëlische leger de aanval op Mustafa. "In tegenstelling tot zijn beloftes, ging hij door met terroristische activiteiten en is hij verantwoordelijk voor verscheidene aanslagen tegen Israël", aldus de Israëli 's.

Mustafa is de belangrijkste Palestijn die door het Israëlische leger de voorbije maanden werd gedood in acties tegen Palestijnse activisten. Israël achtte het PFLP verantwoordelijk voor recente bomaanslagen in Jeruzalem.

Mustafa keerde achttien maanden geleden terug naar de Palestijnse gebieden na een periode van ballingschap in Damascus.

Het PFLP kondigde al aan dat de aanslag "niet ongestraft" zal blijven. Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina is samen met de Fatah-beweging van Arafat en het Democratische Front voor de Bevrijding van Palestina één van de belangrijkste bewegingen in Palestina.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud