Advertentie

Israel eist onmiddellijke uitlevering moordenaars minister

Dit heeft de secretaris van de Israëlische regering, Gideon Saar, laten weten na een nachtelijke zitting van het veiligheidskabinet. Volgens hem moet de Palestijnse president Arafat de moordenaars van Zeevi overhandigen, "en degenen die hen gestuurd hebben, en alle terroristische groepen verbieden''.

Arafat had woensdag al de arrestatie bevolen van de daders van de dodelijke aanslag op Zeevi. Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) heeft de moord opgeeist. Het zou gaan om een wraakactie voor de dood van hun leider Abu Ali Mustafa. Die werd in augustus door het Israelische leger vermoord.

Arafat heeft alle veiligheidsdiensten opdracht gegeven uit te kijken naar de daders en hen te arresteren, aldus een Palestijnse functionaris. De Palestijnse leider zou verder hebben bevolen hard op te treden tegen diegenen die het staakt-het-vuren schenden.

De 74-jarige Zeevi, leider van de extreem-rechtse Nationale Unie, werd woensdagmorgen in zijn hotel in Jeruzalem vermoord. De Israelische premier Sharon zei daarop dat de moord niet zonder gevolgen zou blijven en kondigde aan dat wat hem betreft een geheel nieuwe periode was begonnen.

Ondertussen zijn Israelische troepen donderdagochtend op twee plaatsen de Palestijnse stad Ramallah binnengetrokken. Volgens ooggetuigen en Palestijnse functionarisssen hadden de militairen tanks en bulldozers bij zich. Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever ten noorden van Jeruzalem, staat onder Palestijns autonoom bestuur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud