Israël valt Gazastrook binnen

Een Israëlische eenheid is met tanks en bulldozers zo'n 700 meter binnengedrongen in Palestijns gebied ten zuiden van de stad Gaza. Daarbij vernielden ze een havengebouw dat dienst deed voor Europese bedrijven, meldde Mahmoud Abou Khaled, die werkt voor een bedrijf dat de ontwikkeling van de haven van Gaza helpt bevorderen.

Een gelijkaardige actie werd gevoerd in de wijk Tell El-Sultan in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook dicht bij de Egyptische grens. Daarbij werd volgens de Palestijnen een huis vernield. Bij deze operaties, die nog niet bevestigd werden door het Israëlische leger, zouden geen gewonden gevallen zijn.

Eerder op de avond kwam het al tot schermutselingen in Rafah. Volgens een militair woordvoerder zou een Israëlische stelling er bestookt zijn met een twintigtal granaten. Israëlische soldaten hebben de aanval beantwoord met geweerschoten. In het noorden van de Gazastrook werd een andere Israëlische stelling bestookt met mortieren. Daar werd de aanval beantwoord door Israëlische tanks.

Nog in het zuiden van de Gazastrook, in Netzarim, bestookten Israëlische tanks een Palestijnse post. Volgens de Palestijnen zouden daarbij evenmin gewonden gevallen zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud