Advertentie

Kinepolis neemt Frontstage over na gekibbel met oprichters

Frontstage werd in 1998 opgericht door Frank de Smedt en Bart Willaert als elektronische boeken-, cd- en entertainmentwinkel. Medio 2000 betaalde Kinepolis 62.000 euro (2,5 miljoen frank) voor een belang van 50 procent. Winst bleef echter uit. Het boekjaar 2000 werd afgesloten met een operationeel verlies van 100.000 euro. Enkel in december werd een bescheiden winst van 5.000 euro in de boeken geschreven.

Om rendabel te worden, moest in 2001 de 942.000 euro omzet uit 2000 op zijn minst verdubbeld worden. Dat vergde echter verhoogde marketinginvesteringen, en Kinepolis bleek niet bereid het geld alleen op tafel te leggen, zeggen bronnen dichtbij de groep. De oprichters kregen de keuze: ofwel investeerden ze mee, ofwel nam Kinepolis een nipte meerderheid in het bedrijf.

Om juridische conflicten te vermijden, werd gekozen voor een schikking waarbij Kinepolis 100 procent van de aandelen in handen neemt. Die transactie vond een tweetal weken geleden plaats. Kinepolis was van plan ze pas donderdag aan te kondigen bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

Hoe het nu verder moet met Frontstage, is niet duidelijk. De internetwinkel stevent dit jaar af op een verlies van 99.000 tot 124.000 euro en heeft achterstallige schulden bij zijn leveranciers. Kinepolis is druk bezig die schulden af te lossen. Waarnemers vermoeden dat de bioscoopgroep er daarna voor opteert Frontstage op te doeken. 'De andere optie was het faillissement', zegt een van hen.

De Smedt en een woordvoerster van Kinepolis bevestigen de transactie, maar willen geen details kwijt. Ondertussen levert Frontstage tijdelijk geen boeken of cd's meer af. Wat niet belet dat op de site nog altijd producten besteld en betaald kunnen worden. Op de site wordt evenwel niet vermeld dat er voorlopig niet geleverd wordt. Een woordvoerster van Kinepolis zegt enkel dat 'alle opties nog openstaan'. LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud