KLM denkt aan minder vluchten en personeel

"De vooruitzichten zijn niet gunstig. Als de vervoersvraag niet terugkomt, moeten we maatregelen nemen", aldus Van Wijk. Volgens de bestuursvoorzitter is KLM in gesprek met de bonden en de overheid over eventuele maatregelen. Hij gaf als voorbeeld een vermindering van de vluchten met 10%, wat gepaard gaat met 200 ontslagen.

Van Wijk schatte de kosten voor het wegvallen van vluchten op "enkele tientallen miljoenen". Volgens de voorzitter is de financiële positie van KLM sterk genoeg om die uitgaven te dragen. "We kunnen het wel een tijdje volhouden. Maar ik denk dat we goed op de zaak moeten passen."

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM verwacht in het boekjaar, dat loopt tot en met eind maart 2002, een negatief bedrijfsresultaat. Eerder ging KLM nog uit van een belangrijke daling van de bedrijfswinst ten opzichte van een jaar eerder. Nu blijkt dat rode cijfers niet langer vermijdbaar zijn. De bijstelling is het gevolg van de aanslagen in de Verenigde Staten. KLM kan het operationele verlies over het lopende boekjaar nog niet nader specificeren.

KLM-partner Northwest Airlines maakte dit weekend bekend het aantal vluchten met 20% te beperken. "Dat lijkt ons aan de hoge kant", aldus Van Wijk. Hij vermelde de mogelijkheid om de frequentie van een aantal vluchten terug te brengen. "We vliegen nu vijfmaal per dag naar Detroit, dat wordt dan bijvoorbeeld drie keer."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud