Koershandhaving voor Best of Group

(tijd) Op de voormalige schermen van Euro.NM koerste marketingholding Best of Group, het voormalige Best of Internet, zich in de kijker. Zakenman Eric Everard nam 48 procent van de aandelen over van Jean de Gheldere tegen 3,76 euro per stuk. De vennootschap wordt geherstructureerd, de niet-rendabele activiteiten afgestoten. Als deel van de operatie, is de nieuwe hoofdaandeelhouder bereid alle aandelen die op de beurs worden aangeboden te kopen tegen 3,76 euro. Dat is echter een stuk lager dan de beurskoers van 4,50 euro van gisteren.

Op Nasdaq Europe zakte de Neci-index met 1,8 procent tot 309 punten. Netwerkbeveiliger Vasco Data Security sloot een samenwerkingsakkoord met zijn Amerikaanse sectorgenoot Netegrity. Deze gaat het Digipass-systeem integreren in zijn eigen beveiligingsmethode voor e-business. Het nieuws had weinig effect op de koers. Vasco verloor 1,2 procent tot 2,13 dollar.

De Belgische specialist in biometrische beveiliging Keyware Technologies bleef stabiel op 0,34 dollar. Analist Bart Van Aelst van ING Barings noemde de kwartaalcijfers erg teleurstellend. De omzet lag met 6,5 miljoen dollar 15 procent onder de verwachtingen. Het bedrijfsverlies van 11,2 miljoen dollar, grotendeels wegens herstructureringen, was zelfs meer dan dubbel zo hoog dan voorspeld. In het eerste halfjaar verloor Keyware gemiddeld 3,1 miljoen dollar cash per maand. 'Indien het bedrijf erin slaagt dat bedrag zelfs met de helft te verminderen, valt het nog altijd voor eind dit jaar zonder geld', waarschuwt de analist.

Innogenetics publiceerde na het sluiten van de handel zijn cijfers voor het tweede kwartaal. In afwachting bleef het aandeel ongewijzigd op 18,60 euro. Het Gentse biotechbedrijf realiseerde een operationele winst van 0,2 miljoen euro, tegen een verlies van 4,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 8 procent tot 10,7 miljoen euro. Innogenetics mikt nog steeds op een break-even van het bedrijfsresultaat in 2003. SM

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud