Koramic onderuit na winstwaarschuwing

Wienerberger, dat voor 20% in handen is van de Belgische bouwgroep, zag de nettowinst in het eerste halfjaar dalen met 86% tot 13,66 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 94,43 miljoen euro. Volgens de grootste baksteenproducent ter wereld deed de vertraagde economische groei in Duitsland en Oostenrijk de bouwindustrie geen goed en deed ze de vraag naar bouwmaterialen afnemen. Ook het slechte weer in de eerste vier maanden van het jaar had een negatieve invloed op de cijfers. Het bedrijf had als doelstelling om dit jaar 13% meer baksteen te verkopen, maar zal dat niet halen.

De resultaten van Wienerberger hebben een belangrijke impact op de geconsolideerde resultaten van Koramic. De operationele cashflow en bedrijfsresultaten zullen daarom lager liggen dan in het eerste halfjaar van 2000.

De achteruitgang van de bedrijfsresultaten bij Koramic zal in de eerste jaarhelft minder uitgesproken zijn dan bij Wienerberger omdat de drie andere afdelingen van Koramic (roofing, afwerking- en betonproducten) een stijgende omzet kenden. De operationele cashflow en het bedrijfsresultaat zal "in globo" stabiel blijven ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar, aldus Koramic.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud