Advertentie

KPN Belgium zet mes in personeelsbestand

De directie van KPN Belgium wil het personeel reduceren met 139 voltijdse equivalente medewerkers (VTE'''s). Het telecombedrijf wil nog 179 VTE'''s behouden.

De herstructurering treft enkel KPN Belgium, benadrukt de onderneming in een mededeling. De andere dochterondernemigen, KPN Orange en Planet Internet, zijn hier niet bij betrokken.

Met de herstructurering wil KPN de "continuïteit en de toekomstige groei van de onderneming vrijwaren".

KPN Belgium is een dochter van het Nederlandse telecomconcern KPN, dat in nauwe schoentjes zit. Als gevolg van de peperdure UMTS-veiling kampt KPN met een gigantische schuldenlast. De economische groeivertraging weegt anderzijds op de activiteiten. De koers van het aandeel KPN, en dus ook de beurswaarde, is tot een historisch dieptepunt gedaald. Dat vorige week vrijdag de fusiegesprekken met Belgacom werden afgeblazen, was een extra opdoffer.

KPN probeert alle middelen om zijn schuldenlast te verkleinen. Zo raakte vrijdag bekend dat KPN en Volker Wessels Stevin in onderhandeling zijn over de overname van KPN Netwerk Bouw door Volker Wessels Stevin. KPN Netwerk Bouw (2.500 medewerkers) ontwerpt, bouwt en beheert telecommunicatiestructuren.

Het kredietratingbureau Moody'''s heeft intussen de ratings voor de schulden van KPN verlaagd. De rating voor de langlopende schulden gaat van Baa2 naar Baa3. Voor de achtergestelde leningen werd de rating gewijzigd van Baa3 naar Ba1.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud