Advertentie

KPN benoemt Scheepbouwer tot bestuursvoorzitter

Scheepbouwer is momenteel bestuursvoorzitter van het Nederlandse koerierbedrijf TPG, maar zal per 1 januari 2002 uit die functie terugtreden, zo maakte TPG bekend. De benoeming zal zo snel mogelijk plaatsvinden, maar uiterlijk op 1 januari 2002.

Paul Smits, de huidige bestuursvoorzitter, blijft lid van de raad van bestuur, waarbinnen hij verantwoordelijk wordt voor het onderdeel mobiele communicatie. "Zijn kennis van KPN en van de markten waarbinnen KPN opereert, worden als uitermate belangrijk beschouwd voor KPN en zal van grote waarde zijn voor Ad Scheepbouwer in diens nieuwe rol", aldus KPN. De andere posities binnen de raad van bestuur - M. Henderson, M. Pieters en L. Roobol - blijven onveranderd. De raad van bestuur zal bestaan uit vijf leden.

Daarnaast heeft het Nederlandse telecombedrijf, dat met een gigantische schuldenberg kampt, maandag tevens een nieuwe kredietlijn voor 2,5 miljard euro in de wacht gesleept bij een consortium van Nederlandse en internationale banken. KPN, dat tegen volgende zomer bankroet dreigde te gaan, kan hierdoor weer een tijd verder. De kredietfaciliteit heeft immers een looptijd tot het vierde kwartaal van 2004.

"De overeenkomst heeft direct te maken met de komst van Ad Scheepbouwer naar KPN. Deze nieuwe financieringsmogelijkheid geeft het bestuur van KPN voldoende tijd om alternatieve plannen grondig te bestuderen en om de beste strategie te kiezen voor het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde. Eventuele financieringsproblemen op de middellange termijn zijn met deze kredietfaciliteit opgelost", aldus KPN in een persbericht.

KPN geeft vandaag om 15.00 uur een persconferentie, waarin nadere informatie verstrekt wordt over de vervangende kredietfaciliteiten en het voorzitterschap binnen de raad van bestuur van KPN. De persconferentie wordt live op de KPN-site uitgezonden.

Klik hier voor de persconferentie.

Advertentie
Gesponsorde inhoud