Kwartaalcijfers en miltvuur beheersen handel op Wall Street

Na een kleine twee en half uur handel noteert de Dow Jones 0,4% lager op 9.197,7 punten. De Nasdaq wint 0,6% tot 1.655,6 punten.

Deze week presenteren maar liefst ruim 1.200 bedrijven kwartaalcijfers, inclusief 180 leden van de S&P500-index en de helft van de dertig Dow Jones-fondsen. Deze donderdag zijn er vijf Dow Jones- bedrijven die de belegger inkijk in de boeken geven.

Een daarvan was autofabrikant General Motors. Voorbeurs maakte de onderneming een winst per aandeel in het derde kwartaal bekend van 0,85 dollar, wat hoger was dan de verwachte 0,80 dollar. Toch hadden beleggers op meer gerekend. Het aandeel GM verliest bijna 3,2% tot 41,41 dollar.

De cijfers van Coca-Cola worden beter ontvangen. De frisdrankgigant krijgt er 3,5% bij tot 45,81 dollar en daarmee voert het de lijst van grootste procentuele stijgers binnen de Dow Jones aan. De nettowinst in het derde kwartaal van Coca Cola verschilde met 1,07 miljard dollar nauwelijks van die van vorig jaar, en was daarmee beter dan verwacht.

Merck moet bijna 2,5% prijsgeven op 76,26 dollar. Het farmabedrijf presenteerde marktconforme kwartaalresultaten.

Manpower koerst 1,5% lager op 28,71 dollar. De uitzendorganisatie zag de nettowinst in het derde kwartaal van dit jaar met 31% terugvallen door een verminderde vraag naar personeel. De winstval was echter geringer dan verwacht. De verwachtingen voor het vierde kwartaal blijven evenwel achter bij de marktprognoses.

De winstdaling van 's werelds grootste pakketbezorger UPC viel mee. In hoeverre de miltvuurbesmettingen en de angst voor miltvuur de toekomstige resultaten van UPC beïnvloeden, worden geen mededelingen gedaan. Wel zijn extra voorzorgsmaatregelen genomen om klanten en personeel te beschermen. UPS verliest in New York 1% van zijn waarde.

Nabeurs presenteert Microsoft zijn resultaten. In afwachting daarvan koerst het aandeel 0,9% hoger op 56,6 dollar.

De staatsobligaties koersen licht hoger. Volgens een analist drijft de angst voor nieuwe terroristische aanslagen de koersen op. De angst wordt onder andere gevoed door een bericht dat een kerncentrale in Three Miles Island een dreigement heeft ontvangen, dat serieus genomen wordt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud