Laagvlieger te koop

(tijd) Op Nasdaq Europe verloor de Neci-index 3,9 procent tot 260 punten. City Bird Holding werd opnieuw verhandeld en werd 57 procent duurder tot 0,95 dollar. Voorzitter Victor Hasson vraagt aan de aandeelhouders de vliegtuigmaatschappij te verkopen aan een nog niet nader genoemde partij. Daarbij wordt een bedrag van 400 miljoen frank genoemd, dat nog kan stijgen of dalen naargelang het eigen vermogen van City Bird. De som zou overeenkomen met 1,26 dollar per aandeel. City Bird moest gisteren trouwens met kwartaalcijfers komen, maar stelde de publicatie uit tot de onderhandelingen met de overnemer zijn afgerond.

Ubizen klokte 1,4 procent lager af op 3,68 euro. De netwerkbeveiliger maakte donderdagmorgen de details bekend van een ingrijpend herstructureringsprogramma. Het moet het bedrijf tegen het eind van het jaar een positieve bedrijfskasstroom opleveren. Het plan zal 120 banen kosten, een vijfde van het huidige personeelsbestand. Analisten vrezen dat het plan niet drastisch genoeg is. Sommigen hebben problemen met de sluiting van het kantoor in Duitsland, dat pas vorig kwartaal opende. Alleen Credit Suisse First Boston ziet brood in het plan en geeft een wel erg optimistisch koersdoel van 20 euro mee.

Elektronicafabrikant Epiq maakte bekend dat de kwartaalomzet meer dan verdubbelde tot 44,25 miljoen euro. Zonder overnames lag de omzet 54 procent hoger. De bedrijfswinst steeg met 217 procent tot 1,7 miljoen euro. Ondanks deze mooie cijfers werden slechts 600 aandelen verhandeld tegen 2,93 euro, dezelfde prijs als de dag voordien.

International Theatres bleef hangen op 8,55. De bioscoopgroep maakte een licht hogere omzet van 32,8 miljoen dollar bekend over de eerste zes maanden. Voor KBC was dat cijfer teleurstellend.

Op de voormalige Euro.NM maakte batterijenontwikkelaar Payton bekend dat de omzet in het eerste halfjaar 58 procent steeg tot 4,7 miljoen dollar. De specialist in beeldvorming voor het oog Medivision boekte een negatieve bedrijfskasstroom van 293.000 dollar. Beide aandelen werden niet verhandeld. SM/PHu

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud