Leasinvest bouwt aan portefeuille van 250 miljoen euro

Leasinvest had op 30 juli 2001 een portefeuille ter waarde van 200,9 miljoen euro. Na afsluiting van het boekjaar heeft de vastgoedbevak nog gebouwen gekocht in Kontich en Wommelgem (bij Antwerpen) en Merelbeke (bij Gent). Dat maakt dat Leasinvest nu voor 240 miljoen euro gebouwen bezit. Andere aankopen in de Leopoldswijk in Brussel en in Antwerpen, die nu afgerond worden, zullen ervoor zorgen dat Leasinvest voor de jaarwisseling 250 miljoen euro haalt.

Leasinvest heeft, naast de hangende aankopen, nog middelen om de groei te garanderen. Zo kan de beschikbare schuldcapaciteit, die nu 27,28% bedraagt, worden opgetrokken tot 50%. Daarnaast overweegt Leasinvest joint-ventures met ontwikkelingsbedrijven om "vroeger" op de markt te komen - wanneer een gebouw nog niet geconstrueerd is of verhuurd - om het rendement te verhogen. "We zijn niet op zoek naar structurele partners, maar eerder naar tijdelijke partners met wie we samenwerken aan een project", verduidelijkte Appelmans.

De groeiplannen van Leasinvest moeten gerelativeerd worden. "De kaap van 250 miljoen euro is belangrijk, maar in de Europese markt blijven wij veel te klein om interessant te zijn voor institutionelen Die kijken maar naar vastgoedbedrijven met een portefeuille van minstens 1 miljard euro."

De groei heeft vooral tot doel meerwaarde voor de aandeelhouders te creeƫren. In het vooruitzicht van de dividenduitkering van 3,23 euro eind deze maand, zei Appelmans dat de aandeelhouders misschien weer een 'free lunch' aangeboden wordt. "Net zoals vorig jaar is het mogelijk dat de koers nauwelijks reageert op de dividenduitkering. Dan krijgen beleggers die aandelen inkopen voor het dividend een gratis maal aangeboden."

Leasinvest boekte in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 juni 2001, een operationele winst van 10,441 miljoen euro tegenover 10,415 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst daalde van 13,013 miljoen euro tot 11,054 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud