Lola bezorgde De Vrije Pers (Think-Media) financiële kater

Dit zei gedelegeerd bestuurder van Think-Media, Kris Dekelver, op een persconferentie over het ontslag van uitgeefdirecteur Alain Grootaers.

Lola was volgens Dekelver het zorgenkind van De Vrije Pers. De verkoop viel zwaar tegen en de verliezen stapelden zich op. De financiële situatie werd zo precair bij De Vrije Pers dat Think-Media vorige week een kapitaalinjectie van 875.000 euro moest uitvoeren om de achterstallige lonen en facturen bij De Vrije Pers aan te zuiveren. Think-Media heeft ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om het 8%-belang van Wim Schamp in De Vrije Pers over te nemen. Hierdoor verwerft Think-Media 100% van De Vrije Pers.

Dekelver is onduidelijk over het ontslag van uitgeefdirecteur Alain Grootaers vorige week dinsdag. Think-Media zou getwijfeld hebben aan de loyaliteit van Grootaers en niet meer zijn visie delen. Toch zouden er dringende zaken tot het ontslag hebben geleid. Maandag belegde Alain Grootaers een persconferentie. Daarin stelde hij dat Think-Media De Vrije Pers nooit volwaardig gesteund heeft en dat De Vrije Pers als pasmunt diende in het radiodossier. Momenteel is het meningsverschil tussen Think-Media en Alain Grootaers onderwerp voor de advocaten van beide partijen in een juridisch geschil.

SD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud