LSG ziet winst krimpen van 5,1 naar 1 miljoen euro

Ondanks de forse daling van de bedrijfswinst over de eerste zes maanden van 2001 houdt de groep vast aan de verwachting over het volledige boekjaar een hogere bedrijfswinst te realiseren. De omzet zal daarentegen lager uitkomen door een daling van de orders. Over de periode januari-juni realiseerde LSG een omzet van 101,7 miljoen euro, tegen 105,4 miljoen euro een jaar eerder. Hiermee bleef de groep onder de eigen verwachting van 108 miljoen euro, waardoor het volgens gedelegeerd bestuurder Jesper Munch Jensen moeilijk wordt om de 216 miljoen euro van vorig jaar te evenaren.

In een toelichting bij de interimcijfers haalde Jensen de verbetering van de resultaten op kwartaalbasis naar voren. De omzet kwam over de eerste drie maanden van 2001 op 50,0 miljoen euro uit en steeg over het tweede kwartaal tot 51,7 miljoen euro. Op het niveau van de bedrijfswinst betekende dit een stijging van 2,075 tot 3,087 miljoen euro. Volgens de LSG-topman een duidelijke indicatie dat de aangekondigde kostenbesparingen en herstructureringen vruchten beginnen af te werpen, al gaat het niet zo snel als hij had gewild.

De omzet werd voor 68,5 miljoen euro door de divisie Heavy Duty Laundry (HDL) gerealiseerd en voor de resterende 33,2 miljoen euro door de Commercial Laundry divisie (CLD). De groep wees er meermaals op dat precies in deze divisie de omzet in de Verenigde Staten het liet afweten. Door de economische groeivertraging werd de aankoop van nieuwe toestellen door muntwasserijen uitgesteld. Daarnaast schrikten de veranderingen van de groep volgens Jensen ook mogelijk een aantal klanten af.

Dat over het volledige boekjaar toch een hogere bedrijfswinst zal gerealiseerd worden, is volgens Jensen onder meer te danken aan de kostenbesparingen en herstructureringen die vanaf het derde en het vierde kwartaal ten volle in de resultaten tot uiting moeten komen. De nettowinst zal echter lager uitkomen, onder meer door de hoge financiele lasten die de groep met zich meesleurt. LSG heeft een financiele schuld van 80,2 miljoen euro.

Steven Vandenbroeke

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud