Advertentie

LSG: zwakke cijfers

De halfjaarresultaten van de producent van industriële wasmachines LSG (10,21 euro) waren zwak. De omzet daalde met 3,5% tot101,7 miljoen euro en de courante nettowinst viel met 72% terug tot 0,39 euro per aandeel.

In de commerciële divisie, goed voor 33% van de omzet, stonden zowel de omzet als de marges onder druk. Als gevolg van lagere volumes en een verslechterde productmix. De sterke terugval van de vraag had te maken met de vorig jaar opgebouwde voorraden bij distributeurs en de eigen verkooporganisatie. Na de afbouw van deze voorraden komen de orders weer langzaam binnen, maar ze liggen toch nog 8 à 9% lager dan vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat dook 41% lager tot 5,16 miljoen euro. Dankzij kostenbesparingen werd in het tweede kwartaal wel een verbetering opgetekend. In de volgende kwartalen zullen nog extra besparingen doorgevoerd worden. Toch blijft het management voorzichtig.

Voor het tweede halfjaar wordt uitgegaan van eenzelfde omzet en een licht hogere bedrijfswinst. Een ander probleem is de hoge schuldpositie met een gearingratio van 106%. Op korte termijn zal het management de klemtoon dan ook verleggen van omzetgroei naar de verlaging van het werkkapitaal en de (her)financiering van de groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud