Lucent Technologies herstructureert in België

"Alle afdelingen in België zullen door de herstructurering worden geraakt, zowel marketing en verkoop, business development, onderzoek en ontwikkeling als de dienstenorganisatie", aldus een mededeling van Lucent Technologies. Lucent heeft in ons land afdelingen in Groot-Bijgaarden, Anderlecht en Woluwe. De concrete uitwerking van de herstructurering gebeurt door verder overleg met de vakbonden. Die gesprekken zijn gepland voor de komende weken.

Volgens de directie zijn de sociale gevolgen voor België hiermee minder ingrijpend dan in de ons omringende landen, zoals Frankrijk en Nederland. "Dat is te verklaren door de recente groei van het klantenbestand van Lucent in België en de aanwezigheid van een aantal strategisch belangrijke departementen", aldus de mededeling.

Afgelopen maand, bij de publicatie van de kwartaalresultaten, kondigde Lucent aan na een eerste besparing nog eens 20.000 jobs te moeten schrappen om zijn concurrentiepositie in de noodlijdende technologiesector te verstevigen.

De herstructurering moet ervoor zorgen dat het bedrijf zijn concurrentiepositie verstevigt. Lucent had in januari wereldwijd nog bijna 110.000 werknemers in dienst. Uiteindelijk blijven er 70.000 van over. Het bedrijf heeft grote problemen. In het derde kwartaal, dat eind juni afliep, behaalde de onderneming een verlies van 3,25 miljard dollar (3,71 miljard euro). Vorig jaar stond er een negatief resultaat van 301 miljoen dollar in de boeken. De omzet zakte fors, van 7,4 naar 5,8 miljard dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud