Advertentie

Lufthansa verhoogt prijs van vliegtuigtickets

De extra uitgaven hebben o.m. betrekking op bijkomende veiligheidsmaatregelen en verzekeringspremies. Een deel ervan wordt dus verhaald op de reizigers. Lufthansa merkt op dat de prijsverhoging per vliegtraject geldt. Bij een reis met tussenstops kan de verhoging dus een veelvoud van 8 dollar worden.

Lufthansa gaat voorts 28 vliegtuigen aan de grond houden, vooral toestellen die op de Noord-Atlantische route worden ingezet. De capaciteit op die route wordt met 20% verminderd.

Bij de concurrenten van Lufthansa laten Air France en British Airways weten momenteel geen plannen te hebben om de ticketprijzen aan te passen. Bij Swissair daarentegen wordt de mogelijkheid van een prijsverhoging wel bestudeerd, wat niet helemaal verwonderlijk is. Er doen steeds meer geruchten de ronde dat Swissair op een faillissement afstevent. Een werkgroep bestaande uit Swissair-verantwoordelijken, de banken en de Zwitserse regering heeft nog tot midden oktober om een herkapitaliserings- en herstructureringsplan uit te dokteren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.