Meer verlies en minder banen bij Agilent

De ontslagen zijn nodig omdat de vraag naar halfgeleiders en communicatieproducten fors is teruggevallen. In het derde kwartaal, dat eind juli afliep, haalde Agilent een 23% lagere omzet van 1,806 miljard dollar. Het nettoresultaat ging voor 219 miljoen dollar in het rood, tegenover een nettowinst van 155 miljoen euro een jaar eerder. De enige opsteker is dat analisten erger gevreesd hadden. Per aandeel kwam het nettoverlies uit op 24 dollarcent, tegenover een prognose van 35 cent.

Minder goed is dat Agilent voor het vierde kwartaal opnieuw op een omzetdaling tot 1,3 tot 1,5 miljard dollar rekent. Het courant verlies zou uitbreiden naar 50 tot 70 cent per aandeel. Tegenover de prognose in Wall Street, die op 17 cent lag, is dat een zware winstwaarschuwing. De ontslagen brengen voor 200 miljoen dollar kosten mee, maar zouden per jaar 500 miljoen dollar moeten opbrengen.

In de lente besliste Agilent al om de lonen tijdelijk met 10% te verlagen. Op die manier wilde het management de kosten onder controle houden en tegelijk ontslagen vermijden. Die hoop is ijdel gebleken. Volgens topman Ned Barnholt heeft de maatregel wel degelijk een positieve invloed gehad, maar zijn de economische omstandigheden blijven verslechteren.

Ook het herstel kondigt zich traag en stapsgewijs aan, zei Barnholt. "We beleven veruit de ergste depressie in de sector die ik in mijn 34-jarige carriere heb meegemaakt," aldus de topman.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud