Merrill Lynch ziet beterschap voor halfgeleideraandelen

De halfgeleidersector werd de voorbije twaalf maanden bedolven onder slecht nieuws, maar kreeg woensdag respijt. Aanleiding was een sectorrapport van het Amerikaanse beurshuis Merrill Lynch, dat van oordeel is dat de meeste chipaandelen hun straf stilaan hebben uitgezeten.

'De halfgeleiderindustrie worstelt nog steeds met een combinatie van overcapaciteit en zwakke vraag. Toch menen we dat het ergste achter de rug is. De winstverwachtingen voor chipaandelen zouden stilaan moeten stabiliseren, zodat die aandelen over de komende zes à twaalf maanden geleidelijk beter dan het marktgemiddelde zullen presteren', schreven de Merrill-analisten Joseph Osha en Andrew Griffin woensdagmorgen in een update over de sector.

De analisten plaatsen 11 aandelen op de kooplijst, waaronder het Frans-Italiaanse STMicroelectronics en Amerikaanse bedrijven als Analog Devices, Micron Technology en Texas Instruments. Wel waarschuwden ze dat er voor de twee grote producenten van computerchips, Intel en Advanced Micro Devices, weinig beterschap in zit.

Ook het Japanse NEC bezorgde de felgeplaagde chipsector een straaltje hoop. Het elektronicabedrijf meldde dinsdag in het kader van een ingrijpende herstructurering binnen drie jaar uit de productie van geheugenchips te willen stappen. Een dergelijke maatregel zou de huidige overcapaciteit in de sector temperen.

In Europa boekte STMicroelectronics een remonte van 6 procent, de Britse chipontwikkelaar ARM Holdings won 3,5 procent. In de VS schoot de Philadelphia Semiconductor-index, de belangrijkste graadmeter van de chipindustrie, in de namiddaghandel 7 procent hoger. KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud