Advertentie

Mickey zoekt kopers

(bloomberg) De Amerikaanse aandelenbeurzen gingen gisteren voor de vierde opeenvolgende dag lager. Nadat de beurzen de voorbije twee dagen de schade hadden kunnen beperken, kwam de klap gisteren heel wat harder aan. De Dow Jones Industrials ging er met 4,37 procent op achteruit tot 8.376,21 punten, terwijl de Nasdaq Composite 3,72 procent liet liggen op 1.470,93 punten.

De grootste daler in de Dow Jones was Walt Disney, dat zowel het bezoek aan zijn pretparken fors ziet teruglopen als last heeft van de tegenvallende publiciteitsverkopen voor tv-station ABC. Makelaar Goldman Sachs zoekt kopers voor 135 miljoen Disney-aandelen aan 15 dollar per stuk. Disney zelf liet weten dat het daar zelf 50 miljoen aandelen van gekocht heeft. Het aandeel sloot op de beurs aan 16,98 dollar, goed voor een verlies van 8,21 procent.

Het herstelplan voor de luchtvaartsector, waar de regering-Bush aan werkt, was niet voldoende om de aandelen voor een verdere terugval te behoeden. De regering wil 5 miljard dollar betalen als compensatie voor de verliezen van de sluiting van de luchthavens en 3 miljard dollar om de kosten voor de verscherpte beveiliging te helpen dekken. De ratingbureaus S&P en Moody's verlaagden gisteren wel de rating voor de langetermijnschulden van de luchtvaartbedrijven. UAL Corp verloor 8,15 procent op 17,23 dollar.

General Electric, niet zolang geleden de ster van de New Yorkse beurs, moest gisteren opnieuw 6,55 procent inleveren tot 30,37 dollar, waardoor het verlies deze week alleen al oploopt tot meer dan 20 procent. GVL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud