Minister en politie bereiken akkoord over euro-overuren

Dat hebben Fernand Koekelberg, adviseur van minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne, en VSOA-woordvoerder (vrij syndicaat voor het openbaar ambt) Ysebaert vrijdag aan het persbureau Belga bevestigd.

De omzendbrief van minister van Binnenlandse Zaken Duquesne over de personeelsstatuten zal bijgestuurd worden, rekening houdend met de eisen van het personeel, aldus Fernand Koekelberg.

De ministeriƫle omzendbrief voorziet dat de politie-eenheden steeds 90% van het personeel ter beschikking hebben voor de prestaties die ze moeten leveren bij de invoering van de euro en de talrijke Europese topontmoetingen in ons land. Zodoende kan slechts 10 procent van het personeel gedurende die maanden, van september 2001 tot eind februari 2002, vakantie nemen. De vrije dagen die ze dit jaar niet kunnen opnemen, zullen worden doorgeschoven naar volgend jaar maar moeten voor de maand september worden opgenomen. Dat is een correctie op de omzendbrief, die als uiterste datum maart 2002 voorzag. Daarnaast zijn in het akkoord de sociale verloven zoals ouderschapsverlof uit die 10 procent-regel gehaald. Ook kreeg het personeel de garantie dat alle gepresteerde overuren zullen worden uitbetaald.

De stakingsaanzegging waarmee het VSOA donderdag nog dreigde is met het akkoord dus van de baan. Het akkoord moet wel nog worden voorgelegd aan de minister.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud