Mitsubishi Chemical kleurt rood

(bloomberg) De beurs van Tokyo trok zich op aan de stevige klim in New York de avond ervoor. De Nikkei-index steeg 2,8 procent naar 10.205,48. De halfgeleider- en elektronicasectoren putten moed uit de geruststellende taal van Cisco-topman John Chambers. Advantest, wereldmarktleider in testapparatuur voor halfgeleiders, schoot 10,4 procent hoger naar 5.300 yen. NEC won 10,1 procent tot 1.024 yen. Voor Toshiba was er een 8 procent hogere slotkoers op 461 yen. Zelfs het felgeplaagde Sony tikte 6,8 procent hoger af op 4.250 yen.

Toch kon ook gisteren de dagelijkse winstwaarschuwing niet uitblijven. De leverancier was Mitsubishi Chemical. Het industriële conglomeraat, dat vooral sterk staat in petrochemie, liet 5,3 procent liggen tot 250 yen. Voor het boekjaar tot 31 maart rekent Mitsubishi Chemical niet langer op een groepswinst van 18 miljard yen, maar op een verlies van 9 miljard yen (82 miljoen euro). De oorzaak zijn de sterk gedaalde prijzen voor plastic- en textielmaterialen.

Het bedrijf fuseerde reeds zijn farmacieafdeling met Welfide en zegt nu ook in binnen- en buitenland op zoek te gaan naar een partner voor de petrochemieafdeling.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud