Mobistar maakt sneller winst dan verwacht

(tijd) De mobilofoonoperator Mobistar sloot de eerste jaarhelft af met een positief bedrijfsresultaat van 6 miljoen euro. Dat is een half jaar eerder dan Mobistar begin dit jaar voorspelde. In de eerste helft van 2000 boekte Mobistar nog een bedrijfsverlies van 23,5 miljoen euro. Mobistar denkt dat zijn mobilofoonactiviteiten eind 2001 een nettowinst opleveren.

Dat de groep vroeger dan verwacht kan uitpakken met een positief bedrijfsresultaat heeft wellicht te maken met de sterke groei van het aantal mobiele bellers dat bij Mobistar aanklopt. Toen Mobistar begin deze maand zijn klantencijfers publiceerde, bleek dat er 2,15 Mobistar-klanten waren op 30 juni. Dat is 217.000 klanten meer dan aan het eind van het eerste kwartaal. Daarmee groeide het aantal klanten van Mobistar voor het eerst sneller dan dat van marktleider Proximus, de mobilofoondochter van Belgacom.

Mobistar Corporate Solutions, de divisie die mikt op klanten uit de bedrijvenwereld, boekte een negatief bedrijfsresultaat van 8,8 miljoen euro. De bedrijfskasstroom was 7 miljoen euro negatief. Zonder Corporate Solutions zou de mobilofoonoperator nog beter hebben gepresteerd, met een positief bedrijfsresultaat van 14,8 miljoen euro en een bedrijfskasstroom van 77,1 miljoen euro.

De omzet van Mobistar steeg in de eerste jaarhelft met 55 procent tot 410,2 miljoen euro. Dat is meer dan de meest optimistische analistenvoorspelling (406,6 miljoen euro). De bedrijfskasstroom groeide jaar-op-jaar met 187 procent tot 70,1 miljoen euro. Ook dat is aan de bovenkant van de verwachtingen. JLi

Pagina 7: Snelle groei klantencijfers duwt bedrijfsresultaat Mobistar omhoog

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud