Advertentie

Motorola lijdt fors verlies in tweede kwartaal

Per aandeel leed Motorola een verlies van 11 cent (voor uitzonderlijke elementen) tegen een winst van 25 cent voor de periode april-juni 2000. Analisten hadden volgens een rondvraag van First Call op een negatief verlies van 12 cent gerekend.

Wanneer ook rekening wordt gehouden met uitzonderlijke elementen zwelt het kwartaalverlies aan tot 759 miljoen dollar, tegen een winst van 204 miljoen dollar in het tweede kwartaal 2000. Het zware verlies wijt Motorola aan een uitzonderlijke last van 496 miljoen dollar wegens kostenbesparingen en ontslagen.

De omzet omzet viel in het voorbije kwartaal terug van 9,255 tot 7,522 miljard dollar. "De laatste, herziene gegevens van de overheid tonen aan dat de daling van de bestellingen van communicatie-uitrusting erger is dan de sector aanvankelijk dacht", verduidelijkte topman Christopher Galvin. Hij voegde eraan toe dat Motorola de vertraging in de telecomindustrie al tien maanden geleden is beginnen voelen en heel snel zijn kosten is beginnen drukken. Zo werden sinds december meer dan 20.000 banen geschrapt op een totaal van 147.000.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud