Advertentie

Motorola plant extra ontslagen

Motorola schrijft de lager dan verwachte omzet toe aan de slabakkende vraag naar de apparatuur die het bedrijf maakt voor draadloze communicatienetwerken. Daarnaast is er ook de crisis in de halfgeleidersector.

De verkopen van infrastructuur voor draadloze applicaties hebben te lijden onder de malaise bij de mobiele operatoren. Die hebben in Europa miljarden euro's betaald om hun netwerken aan te passen aan 2,5G en 3G, de nieuwe generatie mobiele telefonie. Ook de licenties voor die netwerken waren peperduur. Nu moeten ook nog eens fortuinen opgehoest worden om de netwerken operationeel te krijgen.

Daar komt nog eens bij dat steeds meer analisten zich afvragen of de telecombedrijven erin zullen slagen voldoende diensten aan te bieden waarvoor de consument bereid is te betalen.

Bijzonderlijk pijnlijk voor Motorola is dat het hier al om de derde winstwaarschuwing gaat sinds december van vorig jaar. Van de 147.000 mensen die er eind vorig jaar wereldwijd bij de groep werkten, zullen er eind dit jaar 32.000 zijn verdwenen.

Motoroladenkt nu dat de omzet in het derde kwartaal niet zal zijn gestegen tegenover het vergelijkbare kwartaal in het voorgaande boekjaar. Toen bedroeg de omzet 7,52 miljard dollar. Eerder had Motorola gezegd dat de omzet met 5 procent zou toenemen. Het verlies zal schommelen tussen 5 en 8 cent per aandeel, exclusief uitzonderlijke items. In zijn vorige voorspelling had Motorola het over een verlies van 'meerdere dollarcenten' per aandeel. LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud